Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ зробив правове укладення про кредит, складовою якого є правила користування кредитною картою

Реклама

На засіданні Судової палати у цивільних справах 19 березня 2014 року ВСУ було расмотрено справа 6-14цс14 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Позовні вимоги "Приватбанку" обгрунтовані тим, що відповідно до укладеного договору відповідач отримала кредит у розмірі 3 тис. грн. у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку із сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 30% річних на суму залишку заборгованості по кредиту і з кінцевим терміном повернення, відповідному терміну дії карти.

Правова позиція ВСУ, висловлена при перегляді цієї справи : Відповідно до правил користування платіжною карткою, які є складовою кредитного договору, карта діє в межах визначеного нею терміну. За таким договором, який визначає щомісячні платежі погашення кредиту і кінцевий термін повного погашення кредиту, течія позовної давності (ст. 257 ГК) відносно місячних платежів починається після несплати чергового платежу, а відносно повернення кредиту в повному об'ємі - після закінчення останнього дня місяця дії карти (ст. 261 ГК)а не закінченням терміну дії договору.

Нагадаємо, ВСУ роз'яснивщо позовна давність за вимогами про повернення кредитних коштів і відсотків за користування кредитом, повернення яких відповідно до умов договору визначене періодичними щомісячними платежами, повинна обчислюватися з моменту настання терміну погашення кожного чергового платежу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини