Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати дозволять реєструвати нерухомість у будь-якого нотаріуса або реєстратора?

27 березня 2014, 09:14
135
1
Реклама

У зв'язку з ситуацією в Криму народний депутат Сергій Фаермарк пропонує внести деякі зміни до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень".

На думку депутата, для дозволу проблем, що склалися, недостатньо наказу Мінюсту № 524/5яким, зокрема, передбачено, яким чином можна зареєструвати права на нерухомість, що знаходиться на території АРК.

Отже, законопроектом № 4558 він пропонує встановити, що держреєстрація прав власності реєстрація яких проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, при здійсненні нотаріальної дії з нерухомим майном, об'єктом незавершеного будівництва проводиться не тим нотаріусом яким здійснювалася така дія, а будь-яким нотаріусом по вибору заявника.

Те ж саме торкається і об'єктів незавершеного будівництва, держреєстрація прав відносно яких повинна проводитися будь-яким нотаріусом по вибору заявника, незалежно від того, яким нотаріусом дія відносно такого об'єкту проводилася раніше.

Новою редакцією п. 7 ст. 3 Закони встановлюється, що держреєстрація права власності і інших речових прав, а також держреєстрація обтяжень речових прав проводиться незалежно від місця знаходження об'єкту нерухомого майна.

Тобто, заява про держреєстрацію можна подати будь-якому реєстраторові або нотаріусові незалежно від місця розташування об'єкту нерухомості або від причетності нотаріуса до здійснення попередніх дій відносно об'єкту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини