Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 26 березня і анонси на сьогодні

27 березня 2014, 08:35
4337
0
Реклама

Учора, 26 березнявідбулося засідання Верховної Ради Українина якому знову виникла проблема нестачі голосів для прийняття проектів (як і у вівторок). Деякі законопроекти навіть знімалися спікером з розгляду через відсутність в залі доповідачів. Депутатів постійно доводилося прохати повернутися на місця - якщо не бути присутнім при розгляді проектів, так хоч би просто проголосувати. Переживаючи, що нардепи після запланованої перерви і зовсім не повернуться, А. Турчинов запропонував працювати без перерви і розглянути увесь порядок денний. У результаті депутати попрацювали в залі до обіду, і розійшлися по комітетах.

Були прийняті такі документи:

- Василь Цушко звільнений з посади голови АМКУ за власним бажанням (в.о. буде Микола Бараш);

- в першому читанні ухвалений законопроект № 1016яким військовим і міліціонерам мають намір дозволити приватизовувати житло в гуртожитках;

- постанова про звільнення шести членів Ради Нацбанку у зв'язку із закінченням терміну їх повноважень.

Не вийшло прийняти:

- законопроект № 3696 відносно вдосконалення процедури держреєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжень (відправлений на повторне перше читання);
- законопроект № 2864 відносно добровільності входження в органи господарських суспільств (знятий з розгляду);
- законопроект № 2109а про оцінку діяльності, що впливає на довкілля (знятий з розгляду);
- законопроект № 0947 відносно доступу до публічної інформації (розгляд перенесений на завтра, всупереч Регламенту).

Відбулося і засідання Кабінету Міністрівна якому були затверджені ряд законопроектів для переходу до безвізового режиму з ЄС, зокрема, про біометричних паспортах.

У Криму почалася підготовка до створення судів РФ. Між тим, кримським суддям пропонують роботу на Прикарпатті.

Дізнайтеся також: де можуть відновити паспорт кримчани, що покинули півострів, і як кримчанам, що переїхали отримати допомогу по тимчасовій втраті працездатності.

Мінюст розповів про права і обов'язки, соціальний і правовий захист військовозобов'язанихпокликаних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, резервістів, а також військовослужбовців, прийнятих на військову службу за контрактом.

Генпрокуратура порушила справу відносно потягів Hyundai - встановлено, що електропоїзди експлуатувалися з технічними несправностями, при яких використання рухомого складу заборонене.

Екс-віце-прем'єр Юрій Бойко подав в ЦВК документи на реєстрацію кандидатом в Президенти, а також стало відомо, що балотуватися планує Ольга Богомолец (нагадаємо, поки зареєстрований тільки Ренат Кузьмин).

Новини
законотворчості:

- пропонується істотно збільшити акциз на алкоголь і сигарети;

- депутат запропонував дозволити рекламувати вино вдень;

- планується скоротити перелік установодержуючих обов'язковий екземпляр видань.


26.03.2014 набули чинності постанова КМУ № 74 про внесення змін до п.7 Порядку використання засобів резервного фонду бюджету; постанова ВР № 866 - VII про зміну і встановлення межі міста Коростень і Коростенского району Житомирської області; Указ Президента № 342/2014 про звільнення С. Куницына з посади представника в АРК.


Анонси на 27 березня

У 10:00 почнеться засідання Верховної Ради. Зокрема, запланований розгляд антикризових законопроектів від Кабміну, а також законопроекту № 0947 відносно доступу до публічної інформації.

Сьогодні запланований початок перших засідань урядових комітетів. Передбачається, що на засіданні будуть присутніми народні депутати з правом дорадчого голосу.

У 11:00 відбудеться зустріч Міністра фінансів України Олександра Шлапака з представниками інститутів громадянського суспільства для обговорення шляхів взаємодії в процесі реалізації Програми діяльності Кабміну.

У прес-центрі ЛБИ відбудеться прес-конференція на тему фінансової підтримки потерпілих майдановцев і презентація механізму антикорупційної програми. Серед учасників - перший в Україні переможець в Страсбурзькому суді з прав людини.

Цей день в історії: 27 березня 1994 року на території незалежної України уперше відбулися позачергові парламентські вибори.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини