Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як кримчанам, що переїхали, отримати допомогу по тимчасовій втраті працездатності?

Реклама

У листі від 20 березня 2014 року Фонд соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності розповів про Порядок надання матеріального забезпечення застрахованим особам, що прибувають для тимчасового проживання з АР Крим і м. Севастополя, за рахунок засобів Фонду.

Роз'яснено, що дія Порядку поширюється на осіб, які на момент настання страхового випадку (тимчасовій непрацездатності, вагітності і пологам, смерті або смерті особи, що знаходилася на їх утриманні) знаходяться в трудових стосунках з підприємствами, установами, організаціями або фізособами-підприємцями на території АР Крим і м. Севастополяа також знаходяться в статусі добровільно застрахованої особи, і яким у зв'язку з настанням страхових випадків виданий документ на цій території - листок непрацездатності, свідоцтво про смерть і виписка з Державного реєстру актів цивільного стану.

Призначають і виплачують матеріальне забезпечення районні, міжрайонні, міські старанні дирекції відділень Фонду по місцю тимчасового перебування осіб, що звернулися.

Для нарахування і виплати матеріального забезпечення необхідно подати такі документи (за наявності) :

- заява в довільній формі про призначення посібника з вказівкою реквізитів банківської установи і номера поточного рахунку;

- паспорт;

- довідка про привласнення ідентифікаційного коду платника податків;

- листок непрацездатності;

- трудова книжка;

- довідка з місця роботи про нараховану зарплату за 6 календарних місяців, передуючих місяцю настання страхового випадку (щомісячний) з вказівкою видів виплат і кількості відпрацьованих днів / годинника (по вагітності і пологам - календарних днів);

- договір про добровільну участь в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування і квитанції про сплату єдиного внеску;

- свідоцтво про народження дитини (для встановлення віку дитини при оплаті листка непрацездатності по догляду за хворою дитиною).

Для призначення, нарахування і виплати посібника на поховання подаються такі документи (за наявності) :

- заява в довільній формі про призначення посібника з вказівкою реквізитів банківської установи і номера поточного рахунку;

- паспорт;

- довідка про привласнення ідентифікаційного коду платника податків;

- свідоцтво про смерть і виписка з Державного реєстру актів цивільного стану;

- договір про добровільну участь в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування і квитанції про сплату єдиного внеску (у разі смерті добровільно застрахованої особи).

У разі відсутності у застрахованого обличчя трудової книжки або належним чином завіреної її копії, договору про добровільну участь і квитанцій про сплату єдиного внеску, для отримання необхідної інформації робочі органи Фонду звертаються персонально по кожній такій особі в територіальний орган податкової служби або Пенсійного фонду з відповідними запитами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини