Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де можуть відновити паспорт кримчани, що покинули півострів?

26 березня 2014, 16:16
430
0
Реклама

У зв'язку з останніми подіями в Автономній Республіці Крим значна кількість українських громадян вимушена покинути півострів і переїхати на материкову частину України. У зв'язку з цим голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний направив роз'яснення територіальним органам ГМС відносно можливості обслуговування з паспортних питань громадян, які зареєстровані в АРК і місті Севастополі по місцю звернення на усій території України.

Зокрема, йдеться про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеюванні в нього фотографій по досягненню 25-ти і 45-річного віку, заміні паспорта у зв'язку зі зміною прізвища і з інших причин.

Вказані категорії осіб можуть отримати паспортні послуги в найближчому підрозділі ГМС України по місцю прибуття.

Спрощення торкається тільки громадян, зареєстрованих на Кримському півострові. Громадяни інших регіонів України можуть отримати вказані послуги виключно за місцем проживання.

Джерело: ГМС.

Відмітимо також, що жителі Криму зможуть отримати шенгенські візи тільки у дипломатичних представництвах на території Украны (а не в консульських установах Євросоюзу в Росії), - про це в ході брифінгу сьогодні повідомив представник МЗС України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини