Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почалася підготовка до створення в Криму судів РФ

26 березня 2014, 13:47
451
1
Реклама

Судовий департамент при Верховному Суді РФ повідомляє про початок заходів по підготовці до реалізації функцій по забезпеченню діяльності судів в Республіці Крим і місті Севастополі.

Федеральним конституційним законом від 21 березня 2014 р. № 6-ФКЗ "Про прийняття в РФ Республіки Крим і освіті у складі РФ нових суб'єктів - Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя" передбачено, що впродовж перехідного періоду на територіях Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя створюються суди Російської Федерації відповідно до законодавства РФ про судову систему.

До створення на територіях Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя судів РФ правосуддя від імені Російської Федерації на вказаних територіях здійснюють суди, діючі на день прийняття в РФ Республіки Крим і освіти у складі Російської Федерації нових суб'єктів. Впродовж перехідного періоду забезпечення діяльності судів здійснюється відповідно до законодавства РФ.

В цілях реалізації положень цього Федерального конституційного закону Судовим департаментом здійснюється розробка комплексу заходів по підготовці до реалізації повноважень по забезпеченню діяльності судів на територіях Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя.

Відмітимо, відповідно до закону № 6-ФКЗ громадяни, що обіймають посади суддів в судах в Криму і м. Севастополі мають переважне право на заняття відповідних посад в судах РФ за наявності громадянства РФ і відповідності іншим вимогам, встановленим законодавством РФ

Джерело: Судовий департамент при ВС РФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини