Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти просить зараховувати в школи і дитсади дітей, що переїхали з Криму

Реклама

Міносвіти надіслало керівникам учбових закладів лист від 24 березня 2014 року № 1/9-171у якому просить:

- забезпечити прийом дітей, чиї батьки змінили місце проживання, в дошкільні і загальноосвітні учбові заклади за місцем проживання або тимчасового перебування;

- здійснювати прийом дітей в дошкільні учбові заклади без попередньої електронної реєстрації; для прийому дітей в дошкільний учбовий заклад (групи) компенсуючого типу додатково забезпечувати представлення укладення психолого-медико-педагогической консультації, територіальної лікувально-профілактичної установи або тубдиспансера, напрям місцевого органу управління освітою;

- зарахування учня (вихованця) в загальноосвітній учбовий заклад, в певну групу, клас здійснювати за заявою батьків, у разі потреби - після проведення співбесід з вихователями, учителями або проведення індивідуального психолого-медико-педагогического обстеження для визначення рівня знань учня (вихованця);

- у разі відсутності свідоцтва про народження дитини сприяти батькам в його подальшому відновленні;

- у разі відсутності особистої справи учня, документів про рівень його знань, медкарточки після зарахування учня (вихованця) направляти письмовий запит по місцю його попереднього навчання з проханням про їх надання.

Також пропонується спростити процедури (форми) оцінки учнівщо виїхали на проживання або тимчасове перебування в інші регіони. Переклад в ПТУ може бути здійснений в межах одного образовательно-квалификационного рівня кваліфікованого робітника або молодшого фахівця і по однаковій назві професії або спеціальності. У разі, коли терміни вивчення програм не співпадатимуть, допускається здача академічної різниці. Академічна різниця, як правило, не повинна перевищувати 3 - 4 предмети (якщо більше, то педрадою приймається оптимальне рішення про рекомендацію відносно продовження навчання).

В окремих випадках ПТУ, що приймає на навчання, дозволяється перевищення ліцензійного об'єму і нормативної наповнюваності груп.

Переклад студентів, що вчилися по держзамовленню, може бути здійснений на бюджетні місця, у тому числі за рахунок перерозподілу тих, які звільнилися після відрахувань учнів з різних причин. Якщо такі місця відсутні, то допускається використання вакантних місць по інших професіях (спеціальностям) по професійній підготовці робочих кадрів і молодших фахівців в ПТУ, що фінансуються за бюджетний рахунок.

Учень, слухач, бажаючий перевестися в інше професійно-технічного учбовий заклад, подає на ім'я директора закладу, в якому він вчиться, заява про переклад, на підставі якого директор видає наказ про відрахування. При відрахуванні учневі видається довідка про навчання з вказівкою терміну навчання, назви професії (спеціальності), освоєних рівнів кваліфікації, переліку учбових предметів, їх вивченого об'єму і успішності, а також оригінали документів, що зберігаються в особистій справі.

У ПТУ, з якого учень відрахований у зв'язку з перекладом, залишаються його заяви про зарахування і відрахування, копії довідки, відомості з особистої справи і список виданих документів. Порядок збереження цих документів такий же, як і для особистих справ учнів, слухачів.

Нагадаємо, спрощена процедура перекладу студентів з Криму у внз України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини