Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовим і міліціонерам мають намір дозволити приватизовувати житло в гуртожитках

26 березня 2014, 11:30
470
0
Реклама

Сьогодні Верховна Рада 275 голосами ухвалила за основу законопроект № 1016 (автор - Сергій Мищенко) про внесення змін до статті 1 Закону про забезпечення реалізації житлових прав жителів гуртожитків.

Проектом пропонується надати право приватизації жител в гуртожитках військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України і МВС.

Як мовиться в пояснювальній записці, сьогодні в Україні більшість таких службовців проживають в гуртожитках в середньому більше 8-10 років і не мають власного житла, а на законодавчому рівні надання ним таких прав не передбачено. Пропуски в законодавчій системі призводять до дискримінації такої категорії осіб.

Вирішено скоротити підготовку законопроекту до другого читання, при якій виправити деякі недоліки і неточності в тексті. Наприклад, включити деякі додаткові категорії службовців, визначити види гуртожитків, що підлягають приватизації і тому подібне

Деякі депутати у виступах відмічали, що держава повинна забезпечувати військовослужбовців нормальним постійним житлом, а не приватизованими кімнатами в гуртожитках (які, до того ж, є службовим житлом). У відповідь автор проекту звернув увагу на реалії життя військовослужбовців, які довгі роки живуть в гуртожитках на пташиних правах, не маючи ніякого іншого житла.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини