Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд вирішить, чи відповідають законам України російські програми

26 березня 2014, 10:32
719
1
Реклама

27 березня в 10:30 відбудеться попереднє засідання Окружного адміністративного суду міста Києва по розгляду позову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до дистриб'ютора російських каналів ТОВ "Торсат".

У своїй позовній заяві регуляторний орган просить визнати такими, що не відповідають законам України і Європейської конвенції про трансграничне телебачення, іноземні програми - "Перший канал. Всесвітня мережа" (ВАТ "Перший канал"), "РТР-планета", "Російський Інформаційний Канал "Россия-24" (ВГТРК "Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія"), " НТВ-світ" (ВАТ "Телекомпанія НТВ").

Також Нацрада просить суд прийняти рішення про тимчасову заборону ретрансляції програм вказаних російських мовців у багатоканальних мережах на території України.

Слід зазначити, що 25 березня Київський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яким зобов'язав припинити трансляцію російських телеканалів в Україні на час розгляду позову Національного радого з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадуємо, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2014 р. Національна рада 17 березня 2014 р. попередила провайдерів програмної послуги про відповідальність відносно порушення вимог чинного законодавства в питаннях ретрансляції іноземних програм.

Також національний регулятор звернувся в Генеральну прокуратуру і Міністерство внутрішніх справ України про необхідність вжиття відповідних заходів, спрямованих на безпеку діяльності провайдерів програмної послуги в регіонах і виявлення фактів безлицензионной діяльності у сфері телебачення і радіомовлення.

Відмітимо, на брифінгу заступник Секретаря СНБО Вікторія Сюмар повідомила, що Секретар СНБО підписав відповідне доручення в СБУ і ГПУ провести розслідування на предмет того, наскільки діяльність російських телеканалів відповідає українському законодавству, і чи є присутніми там факти розпалювання міжнаціонального розбрату, заклики до війни, сепаратизму.

Джерело: Нацрада.

Нагадаємо, у ВР був зареєстрований проект постанови, що забороняє трансляцію телепрограм країнам, що не підписали Європейську конвенцію про трансграничне телебачення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини