Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККС перевіряє скарги на суддів, що приймали рішення відносно протестуючих

26 березня 2014, 09:49
234
0
Реклама

Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомляє, що на розгляді знаходяться скарги на дії 15 суддівякі розглядали справи відносно учасників масових акцій протесту. Відповідно до п. 2 ст.86 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" членами Комісії здійснюється перевірка даних про наявність підстав для відкриття дисциплінарних справ і залучення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, за станом на 25 березня 2014 р. у ВККС зареєстровано 11 звернень відносно неналежної поведінки суддівякі розглядали справи відносно учасників масових акцій протесту.

Нагадаємо, раніше Міністр юстиції звернувся у УСЮ і ВККС з вимогою терміново провести перевірку діяльності суддів, які брали участь в політичних переслідуваннях.

Згідно із Законом про судоустрій право на поводження із скаргою про поведінку судді, яка може привести дисциплінарній відповідальності судді, має кожен, кому відомі такі факти.

Розгляд усіх без виключення дисциплінарних справ відбувається на відкритих засіданнях Комісії і у присутності представників ЗМІ. Про результати розгляду дисциплінарних справ відносно суддів, які приймали рішення відносно учасників масових акцій протесту, Комісія повідомлятиме на офіційному веб-порталі.

Джерело: ВККС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини