Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР провалила голосування за проектом про заборону обмеження доступу громадян до узбережжя

25 березня 2014, 16:59
121
4
Реклама

Верховна Рада України не змогла ухвалити в першому читанні законопроект № 3059яким встановлено, що не допускається обмеження загального водокористуваннязокрема заборона купання і плавання на човнах, у зв'язку з наданням земель прибережних захисних смуг (пляжної зони) в користування юридичним або фізичним особам.

Цей проект підтримало тільки 188 народних депутатів. Не вдалося депутатам відправити цей проект і на повторне перше читання. А. Турчинов пообіцяв повернутися до цього законопроекту найближчим часом.

Згідно з проектом громадянам забезпечується безперешкодний і безкоштовний доступ до узбережжя морів, морських заток, лиманів і островів у внутрішніх морських водах в межах пляжної зони, а також на узбережжі річок, водойм і островів для загального водокористування, окрім земельних ділянок, на яких розташовані гідротехнічні, гідрометричні і лінійні споруди, санаторії і інші лікувально-оздоровчі установи, дитячі оздоровчі табори.

Обмеження такого доступу, згідно із запропонованими доповненнями до ст. 60 КоАП, тягне накладення штрафу на громадян в розмірі від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян і на посадовців в - від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів.

Детальніше про проект: У Україні можуть заборонити обмежувати доступ до узбережжя річок і морів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини