Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці Криму зможуть платити податки Києву, якщо перереєстрували свій бізнес

25 березня 2014, 16:42
582
6
Реклама

У листі від 24 березня 2014 року № 6725/7/99-99-18-02-01-17 Миндоходов повідомило, що в умовах дестабілізації ситуації в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі буде введений новий механізм, який дозволить місцевим суб'єктам господарювання платити податки відповідно до законодавства України. Для цього представникам бізнесу треба тільки перереєструвати свій бізнес на територію будь-якої області України або Києва.

Для зміни свого місцезнаходження або місця проживання юридичні особи і фізичні особи-підприємці, які зареєстровані на території Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, повинні звернутися до державного реєстратора реєстраційної служби України в областях і місті Києві.

У свою чергу органи прибутків і зборів після отримання відомостей з Єдиного державного реєстру про внесених змін беруть на облік таких платників.

Ті ж платники податків, які здійснюють перереєстрацію, проте не включаються в Єдиний державний реєстр, повинні подати відповідну заяву в органи прибутків і зборів вибраного регіону, на підставі якого і буде здійснений їх облік.

Усі суб'єкти господарювання, які вже знаходилися в стані переходу з податкових інспекцій Автономній Республіці Крим або міста Севастополя в податкові інспекції в областях або м. Києва, вважаються прийнятими на облік.

Юридична особа або самозанятое особа, яка платить податки на території області або міста Києва, а єдиний внесок на території Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, може подати заяву про постановку його на облік в якості страхувальника до відповідної податкової інспекції в області або міста Києва.

У усіх чотирьох випадках після постановки на облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок, представляють податкові декларації (звіти, розрахунки) і виконують інші обов'язки платників в областях і місті Києві.

Джерело: Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини