Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддям, займаючим админдолжности, заборонять входити до складу УСЮ і ВККС?

25 березня 2014, 15:47
158
0
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 4540яким пропонуються зміни до Закону "Про судоустрій і статус суддів" відносно поєднання адміністративних посад в судових органах.

Так, Леонід Емец пропонує доповнити Закон рядом положень, згідно з якими судді, що обіймають адміністративні посади, не можуть бути обрані або призначені до складу Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України і рад суддів.

Вказані обмеження не торкаються посади Голови Верховного Суду України, який входить до складу УСЮ за посадою, також як і Міністра юстиції і Генпрокурора.

Не пізніше 15 днів з дня набуття чинності Закону в усіх судах загальної юрисдикції, адміністративних і господарських судах проводяться збори суддів з метою висунення кандидатів в делегати на відповідну конференцію суддів з числа суддів цих судів, виходячи з досвіду роботи кандидатів і їх авторитету. До складу кандидатів в делегати на відповідну конференцію суддів не можуть бути обрані судді, що обіймають посади голови, замголови суду, секретарі судових палат і судді, які обіймали вказані посади впродовж останніх 3 (можливо - 5 років, або починаючи з 2010 р.).

Конференції суддів формують новий склад рад суддів, обирає делегатів на з'їзд суддів України і із складу делегатів обирають членів організаційного комітету з проведення з'їзду суддів України за принципом рівного представництва від кожної конференції суддів - по 3 делегати .

Не пізніше 15 днів після закінчення терміну, передбаченого на висунення кандидатів в делегати, організаційний комітет з проведення організовує проведення з'їзду суддів, який формує новий склад Ради суддів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини