Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов роз'яснило порядок реєстрації единщиков

Реклама

У листі № 1538/7/99-99-17-02-02-17 Миндоходов нагадало, що починаючи з 1 січня 2014 року, встановлено:

- право суб'єктів господарювання подавати заяви на добровільну реєстрацію платником єдиного податку при реєстрації у держреєстратора;

- обов'язок держреєстратора передавати в органи Миндоходов електронні копії цих заяв, виготовлені шляхом сканування, одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення реєстрації юрособи або фізособи-підприємця.

З урахуванням змін, внесених в Податковий кодекс, реєстрація платників єдиного податку здійснюється на основі:

- реєстраційних заяв в паперовому виді, поданих в органи Миндоходов;

- електронних копій реєстраційних заяв, виготовлених шляхом сканування, які передаються держреєстратором в органи Миндоходов одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення реєстрації юрособи або фізособи-підприємця;

- реєстраційних заяв, поданих засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови по реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

У 2014 році сталися зміни в термінах реєстрації единщика, а саме, у разі відсутності певних НК підстав для відмови в реєстрації підприємства як платника єдиного податку контролюючий орган зобов'язаний впродовж двох робочих днів з дати вступу заяви про перехід на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

Отримання витягань з реєстру не є обов'язковим для платників єдиного податку, оскільки дані з реєстру платників єдиного податку і інформація про осіб, реєстрація яких в якості единщиков, анулювана, щодня оприлюдняться на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юрособ і ФОП і офіційному сайті Миндоходов.

Отримані свідчення платників єдиного податку фізособами-підприємцями до 31 грудня 2013 року підтверджують перебування платника на спрощеній системі оподаткування до отримання витягання з реєстру або внесення змін до реєстру. Бланк свідоцтва платника єдиного податку, який є документом строгої звітності, підлягає обов'язковому поверненню органу, що видав таке посвідчення, у разі отримання извлечния з реєстру платників єдиного податку і / або при відмові від спрощеної системи оподаткування.

Також, щоб уникнути проблемних питань, які можуть виникати при реєстрації платниками спрощеної системи оподаткування, Миндоходов рекомендувало при необхідності по зверненню платника надавати підтвердження про його реєстрацію в якості платника спрощеної системи, надавати платникам єдиного податку тимчасові витяганняу яких обов'язково повинна міститися така інформація:

- дата (період) обрання або переходу на єдиний податок;

- ставка і група платника єдиного податку;

- вид діяльності для першої і другої груп (код КВЕД і назва виду діяльності);

- для анулюваних - дата виключення з реєстру.

Також читайте: Змінена процедура реєстрації платників податків в 2014 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини