Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не захотіли відкрити Держреєстр прав на нерухомість

25 березня 2014, 13:49
244
6
Реклама

Верховна Рада сьогодні розглядала в першому читанні антикорупційні законопроекти відносно відкритості відомостей Державного реєстру прав на нерухомість:

- № 3378який був зареєстрований в жовтні 2013 року групою нардепів з різних фракцій, детальніше читайте: Депутати пропонують відкрити Держреєстр прав на нерухомість;

- № 3378-1альтернативний, поданий нардепами-свободовцами.

Планувалося внести зміни Закон про держреєстрацію речових прав на нерухомість і встановити, що інформація про речові права і обтяження на нерухоме майно є доступною будь-якій фізичній і юридичній особі.

Ініціатори проектів прогнозували, що в результаті ухвалення закону, зокрема, зменшиться можливість для рейдерства, шахрайства з нерухомістю; знизяться риски для юридичних і фізичних осіб при здійсненні операцій купівлі-продажу нерухомості; дасть можливість громадянам мати інформацію про державне і комунальне нерухоме майно і так далі

В результаті голосування законопроект № 3378 зміг отримати всього 175 позитивних голосів депутатів, а № 3378-1 - 173 голоси.

А. Турчинов запропонував направити законопроекти на повторне перше читання, але у ВР не вистачило голосів - таку пропозицію підтримали всього 207 нардепів.

Відмітимо, що відкрити доступ до реєстру майнових прав вимагала і Рада Майдану. А Укргосреестр відмічавщо відкрити деякі реєстри без розкриття персональних цих українців - дуже складно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини