Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується ратифікувати Будапештську конвенцію про перевезення вантажів водними шляхами

25 березня 2014, 12:20
132
0
Реклама

Олександр Турчинов на правах Президента як суб'єкта законодавчої ініціативи подав законопроект № 0078яким пропонує Верховній Раді ратифікувати Будапештську конвенцію про договір перевезення вантажів по внутрішніх водних шляхах.

Документ знаходився 22 червня 2001 року в м. Будапешт (Угорська Республіка). Україна підписала конвенцію 20 червня 2002 року на умовах, передбачених підпунктом b пункту 2 статті 33 Конвенції, з умовою про подальшу ратифікацію.

Нині Будапештська конвенція є одним з найважливіших міжнародних нормативно-правових актів, які встановлюють правила договору перевезення вантажів внутрішніми водними шляхами.

Ратифікація посприяє уніфікації правил міжнародних перевезень вантажів по внутрішніх водних шляхах, що дозволить усунути перешкоди в здійсненні українськими перевізниками міжнародних вантажних перевезень і розширити їх участь в судноплавстві на європейських річках.

А також сприятиме вдосконаленню правового забезпечення діяльності українських судноплавних компаній, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів, і формалізує правила договору перевезення вантажів по внутрішніх водних шляхах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини