Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр юстиції зажадав перевірити суддів, що приймали політичні рішення

25 березня 2014, 09:33
251
3
Реклама

Міністр юстиції України Павло Петренко звернувся у Вищу раду юстиції і Вищу кваліфікаційну комісію з вимогою терміново провести перевірку діяльності суддів, які брали участь в політичних переслідуваннях.

Міністр відмітив, що по окремих суддях Печерського, Шевченківського, Дарницького, Оболонського і Соломенского районних судів м. Києва, які виносили неправосудні ухвали, справи вже відправлені до ВККС.

"Ми вимагаємо публічного розгляду справ цих суддів і порушення питання по їх відповідальності як дисциплінарної, так і карної", - підкреслив він.

На думку Міністра, без об'єктивної оцінки фактично неправомірних дій суддів подальше очищення судової системи неможливе.

"Я сподіваюся, що Вища рада юстиції і Вища кваліфікаційна комісія дадуть беспристрастный відповідь відносно тих фактів порушень прав і свобод громадян, які допускалися працівниками судової системи під час акцій протесту", - підкреслив Павло Петренко.

Крім того, міністр відмітив, що парламент повинен максимально швидко розглянути законопроект "Про відновлення довіри до судової системи" (нагадаємо, що сьогодні в 10.00 почнеться пленарне засідання ВР, на порядку денному якій значаться 6 проектів про відновлення довіри до судової системи).

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини