Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ляшко пропонує позбавляти свободи за усі злочини проти нацбезпеки

25 березня 2014, 09:14
151
4
Реклама

Олег Ляшко пропонує посилити відповідальність за злочини проти національної безпеки.

Відповідний законопроект про внесення змін до УК був зареєстрований у ВР під номером 4524. Зокрема, змінами в ч.5 ст. 49 "Звільнення від карної відповідальності у зв'язку з витіканням термінів давності" встановлено, що давність не застосовується у разі скоювання злочинів проти основ національної безпеки Українипередбачених в статтях 109-114.

Також депутат пропонує посилити санкції по наступних злочинах:

- ст. 109: за дії, здійснені з метою насильницької зміни або скидання конституційного ладу або захоплення держвлади, - позбавлення волі на термін від 14 до 15 років з конфіскацією майна (зараз - від 5 до 10 років). Аналогічне покарання Ляшко пропонує встановити і по ч.3 ст. 109.

За публічні заклики до здійснення вище вказаних дій - позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна (зараз - обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років).

- ст. 110: за умисні дії, здійснені з метою зміни меж території або державного кордону України з порушення порядку, встановленого Конституцією, - позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна (зараз - обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років).

Якщо ці дії привели до загибелі людей або інших тяжких наслідків - позбавлення волі на термін від 14 до 15 років або довічне позбавленням волі з конфіскацією майна.

- ст. 111 (державна зрада), ст. 113 (диверсія), ст. 114 (шпигунство) - позбавлення волі на термін від 14 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини