Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 24 березня і анонси на сьогодні

25 березня 2014, 08:35
116
0
Реклама

Учора, 24 березня, в.о. Президента Олександр Турчинов підписав Указдоручивши приватизовувати держмайно - підприємства, установи, організації, санаторії, готелі, держрезиденції, держдачі, засоби наземного, водного і повітряного транспорту, сільськогосподарську техніку, устаткування, земучастки, - з метою забезпечення додаткових надходжень до Держбюджету.

Під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій у ВР А. Турчинов повідомив, що СНБО доручив Кабміну вивезти українських військових з Кримузабезпечити евакуацію військовослужбовців і їх сімей, забезпечити їх житлом. Крім того, з Криму при цій евакуації зможуть виїхати і бажаючі "невоєнні" люди.

З 24 березня в Криму почалося офіційне звернення російського рубля. Національну валюту РФ переводяться усі взаєморозрахунки по платежах, якщо одна із сторін є резидентом Росії. При цьому, до 1 січня 2016 року в Криму допускається звернення гривни, розрахунки в якій можна буде робити в готівковій і безготівковій формах.

На прес-конференції Міністр юстиції Павло Петренко, зокрема, повідомив:
- Україна почне подавати до судів на РФ по стягненню компенсації в квітні;
- Україною почато інвентаризацію майна РФ для компенсації збитків;
- атестацію не пройшли 40 керівників регіональних управлінь юстиції.
- Мінюст має намір представити 26 березня систему електронних торгів конфіскованим майном.

НКЦБФР
прийняла рішення "Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску (випусків) акцій при установі акціонерних товариств".

Обнародувана постанова ВСУ у справі про стягнення заборгованості за кредитним договором. Суд вказав, що початок течії позовної давності по кожному черговому платежу починається з моменту порушення терміну його погашення.

На порталі Судової влади розміщено звернення голови Ради суддів України В. Онопенко до ВККС у зв'язку з підготовкою ХII позачергового з'їзду суддів України, зокрема відносно суддів, що залишилися в Криму. Голова ВККС И. Самсин повідомивщо із заявами про переклад з Криму звернулося 19 суддів (з 492).

А на захист звільнених суддів КСУ виступила Міжнародна комісія юристів, яка глибоко стурбована у зв'язку із звільненням і карним переслідуванням суддів на підставі їх тлумачення закону в судових рішеннях.

Відбулася прес-конференція з приводу справи Дениса Бугаяякий був затриманий 21 березня 2014 року слідчим Генеральної прокуратури. Адвокати запевняють, що затримання пройшло з порушеннями.

Новини законотворчості:
- депутати пропонують встановити в КПК порядок реабілітації;
- держслужбовців можуть позбавити допомозі при виході на пенсію;
- запропоновано відновити заклик у Збройні Сили;
- припинити членство України в СНД запропонував Б. Тарасюк.



Анонси


Сьогодні, 25 березняз 10:00 заплановане заседение Верховної Ради.

Також відбудеться чергове засідання Кабмінуна якому будуть розглянуті деякі проекти - внесення змін до Держбюджету, законопроект про держзакупівлі в новій редакції, зміни до Податкового кодексу, Бюджетний кодекс та ін. Після ухвалення рішень по проектах Кабмін проситиме парламент розглянути їх як невідкладні.

Сьогоднішнє судове засідання у Голосіївському райсуді Києва, на якому планують визначити запобіжний захід Денису Бугаюбуде закритим, і почнеться в 9:00.

У Секретаріаті Уповноваженого ВР з прав людини з 10:00 відбудеться круглий стіл "Службова інформація: Виконання норм закону або спосіб приховати інформацію". Учасники планують обговорити практику застосування Закону "Про доступ до публічної інформації" в частині привласнення інформації статусу "для службового використання" органами влади. За результатами роботи будуть надані рекомендацій по застосуванню вказаного Закону як від представників громадськості, так і представників влади.

Круглий стіл "Перспективи розвитку мобільній комерції у Україні" почнеться з 11:00 в прес-центрі ЛБИ. На заході планується обговорити, зокрема, законодавчу базу функціонування платіжних систем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини