Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовців можуть позбавити допомозі при виході на пенсію

Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4511 про обмеження виплат держслужбовцем і особам, що перебувають на службі в органах місцевого самоврядування. Народний депутат від "Батькивщины" Юрій Вознюк пропонує внести зміни Закон "Про державну службу" і Закон "Про службу в органах місцевого самоврядування" і виключити норму про виплату службовцям у зв'язку з виходом на пенсію грошової допомоги у розмірі 10 місячних посадових окладів за наявності не менше 10 років стажу держслужби.

Депутат відмічає, що в нинішніх умовах, залежно від категорії посад службовців, розмір такої допомоги вимірюється десятками тисяч гривен, що є необгрунтованим і недоцільним в нинішній суспільно-політичній ситуації в Україні.

Крім того, пропонується внести зміни в ч. 7 ст. 22 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" і передбачити, що особі, яка до звернення за призначенням одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, працювало на службі в органах місцевого самоврядування або на державній службі, посібник не виплачується, якщо з дня припинення служби не пройшло 12 місяців.

Також читайте: Депутати вважають, що людям похилого віку на держслужбі не місце.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини