Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школи можуть вибирати спосіб проведення державної підсумкової атестації

Реклама

Розширені повноваження педагогічних колективів учбових закладів, їх співпраця з Інститутами післядипломної педагогічної освіти в реалізації освітньої державної політики і враховані інтереси учнів і їх батьків. Про це повідомило Міносвіти в листі від 20 амрта 2014 року № 1/9-158.

Роз'яснено, що загальноосвітні учбові заклади можуть вибирати спосіб проведення державної підсумкової атестації:

- по збірках завдань, затверджених Міносвіти;

- у вигляді письмових робіт по завданнях, розроблених Інститутами післядипломної педагогічної освіти, за узгодженням з Міністерством. Виняток становлять державна підсумкова атестація по українській мові в 9 класі (диктант) і державна підсумкова атестація по українській мові в 11 класі (виклад), які проводяться по збірках завдань, затверджених Міносвіти.

Для проведення державної підсумкової атестації пропонується використовувати збірки завдань для державної підсумкової атестації, видані в 2011 - 2013 роках.

Завдання для підсумкової атестації, які будуть підготовлені Інститутами післядипломної педагогічної освіти, повинні відповідати державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, передбаченим учбовими програмами і Критеріями оцінювання учбових досягнень учнів (вихованців) в системі загальної середньої освіти. Загальне число варіантів і завдань у варіантах визначається Інститутом післядипломної педагогічної освіти, проте їх зміст і об'єм повинні відповідати вимогам за оцінкою рівня знань учнів (наказ Міносвіти від 21 серпня 2013 року № 1222 "Про затвердження орієнтовних вимог контролю знань по базових дисциплінах в системі загальної середньої освіти").

Узгодження завдань з Міністерством відбуватиметься за спрощеною процедурою:

- до 5 травня поточного року Інститути післядипломної педагогічної освіти направляють завдання в електронному вигляді за адресою: so@iitzo.gov.ua;

- підтвердження узгодження на використання завдань вирушатимуть після їх розгляду максимально оперативно також в електронному вигляді.

Нагадаємо, підготуватися до ВНО можна в Інтернеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини