Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заява про перегляд рішень Верховним Судом повинна подаватися відразу у ВСУ, - проект

24 березня 2014, 10:50
205
0
Реклама

У парламенті зарегистирован законопроект 4513 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно забезпечення права особи на перегляд судових рішень Верховним Судом України і доступу до судових рішень" (ініціатор - нардеп Ігор Васюнык, Батькивщина).

Пропонується встановити, що заява про перегляд судових рішень Верховним Судом України подається безпосередньо у ВСУ, судді якого самостійно вирішують питання про допуск справи до виробництва або про відмову в такому допуску без посередництва вищих спеціалізованих судів.

(Відповідно до діючих положень ГПК, КАС, ХПК і КПКвирішення питання про допуск заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України покладається на відповідний вищий спеціалізований суд. Тобто, по суті, рішення про можливість або неможливість перегляду судового рішення Верховним Судом приймає той же суд, який це рішення і прийняв.)

Крім того, законопроект передбачає положення, згідно з яким у Єдиний держреєстр судових рішень включаються усі судові рішення судів загальної юрисдикції без яких-небудь виключень.

(Зараз ч.3 ст.3 Закону "Про доступ до судових рішень" встановлено, що перелік судових рішень судів загальної юрисдикції, які підлягають включенню в реєстр судових рішень (і, відповідно, публікуються на веб-порталі), затверджується Радою суддів України за узгодженням з Державною судовою адміністрацією України.)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини