Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 21 березня і анонси на сьогодні

22 березня 2014, 09:00
168
2
Реклама

Учора, 21 березня, Україна і ЄС підписали політичну частину Угоди про асоціацію. Церемонія підписання відбулася у Брюсселі. Тепер угода буде спрямована на ратифікацію у Верховну Раду України. Економічну частину угоди планують підписати після президентських виборів.

КСУ назвав неконституційною декларацію про незалежність Криму - учора обнародувано рішення в справі за конституційним уявленням А. Турчинова. Питання зміни меж України повинне вирішуватися на всеукраїнському референдумі, відмічає Суд. Також і Венеціанська комісія одноголосно прийняла рішення про нелегітимність референдуму у Криму.

Рада Федерації схвалива Володимир Путін підписав закон про прийняття Криму до складу РФ. Також Президент Росії підписав указ про утворення Кримського федерального округу.

Новини законотворчості :

- депутати вважаютьщо людям похилого віку на держслужбі не місце;

- пропонується відновити ядерний статус України;

- за мобілізованими хочуть збережуть місце роботи і зарплату, а для покликаних на військову службу - відмінити виплату відсотків по кредитах;

- День народження Шевченка пропонується зробити вихідним.


Триває робота міністерств і відомств : НКЦБФР затвердила принципи корпоративного управління; Мінюст відкрив "гарячу" лінію для працівників органів юстиції в Криму; НКРЕ розповіла про встановлення "зеленого" тарифу для приватних домогосподарств; Мінфін повідомив, що оклад бюджетників не підвищиться.


21 березня набули чинності:
-
Закон про службу у військовому резерві
- зміни до Закону про вибори Президента
- Декларація № 1139 - VII про боротьбу за звільнення України
- Закон від 17.03.2014 № 1128 - VII про внесення змін до Держбюджету;
- наказ Миндоходов № 867 про затвердження форм і Порядку заповнення торгових патентів
і інші документи.


Читайте також наше традиційні п'ятничні рубрики: Топ-10 правових подій тижня для бізнесу і Судовий дайджест.


Анонси


22 березня Кабмін збереться на позачергове засідання для розгляду підготовлених Міністерством фінансів податкових законопроектів. Зокрема, що стосуються впровадження жорстких фіскальних заходів (їх необхідно погоджувати, щоб прийняти і прискорити процес отримання коштів від МВФ).

Сьогодні Україну відвідає з візитом прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер, федеральний міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, а також міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Ісландії Браги Свейнссон. Крім того, продовжиться візит в Україну генсека ООН Пан Ги Муна.

Також 22 березня відбудеться пробне ВНО по українській мові і літературі, хімії, фізиці, російській мові, всесвітній історії, одній з іноземних мов (англійському, німецькому, французькому або іспанському). Пробне зовнішнє незалежне оцінювання в Автономній Республіці Крим також відбудеться - створено 14 пунктів пробного тестування на території Криму і 3 пункти - в Севастополі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини