Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розповів, чи підвищиться оклад працівників бюджетної сфери

Реклама

У листі від 4 березня 2014 року № 31-07240-03-11/4709 Мінфін роз'яснив, що розгляд питання про підвищення розміру посадового окладу працівника I тарифного розряду ЕТС до стабілізації економічної ситуації в країні недоцільно.

Мінфін вказав, що згідно програми діяльності уряду, схваленої Кабміном 27 лютого.2014 року основним завданням і метою діяльності Кабміну є невідкладна стабілізація фінансової ситуації і жорстка економія бюджетних коштів.

Встановлення з 1 січня 2014 року посадового окладу працівника I тарифного розряду ЕТС у розмірі 923 гривни і збереження в січні-вересні 2014 року грошового розриву між мінімальною заробітною платою і посадовим окладом працівника I тарифного розряду ЕТС у розмірі 295 гривен зажадає додаткових витрат з держбюджету на оплату працівників бюджетної сфери в об'ємі близько 7 млрд. гривен в порівнянні з передбаченими в Госюджете-2014 на ці цілі. Неінфляційні джерела покриття таких витрат відсутні.

Також відмічено, що згідно з попереднім звітом Держказначейства виконання звідного бюджету за січень-лютий поточного року не забезпечує можливість підвищення посадових окладів працівникам бюджетної сфери в 2014 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини