Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕ розповіла про встановлення "зеленого" тарифу для приватних домогосподарств

Реклама

Відповідно до пункту 1 постанови НКРЕ від 16.01.2014 р. № 28 "Про встановлення "зеленого" тарифу для приватних домогосподарств" "зелений" тариф для приватних домогосподарствщо роблять електрику з енергії сонячного випромінювання об'єктами електроенергетики, які вмонтовані (встановлені) на дахах і / або фасадах будинків, будівель і споруд, величина встановленої потужності яких не перевищує 10 кВт, і введених в експлуатацію з 1 квітня 2013 р. по 31 грудня 2014 р. встановлюється на рівні 389,34 коп. / кВт · година (без ПДВ). Про це йде мова в листі НКРЕ № 807/23/47-14.

Комісія відмітила, що розробила Порядок продажу, обліку і розрахунків за электоэнергию, зроблену з енергії сонячного випромінювання об'єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств, а також проект змін в Правила користування електричною енергією для населення. Проекти цих документів опубліковані на сайті НКРЕ www.nerc.gov.ua.

Згідно з пунктом 41 Правил користування електричною енергією для населення споживач має право на підключення до електромережі у разі виконання правил користування електрикою. Згідно з Правилами приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджених постановою НКРЕ від 17.01.2013 р. № 32, підключення до мереж электропередавальной організації здійснюється на підставі заяви впродовж 5 днів якщо підключення не вимагає припинення електропостачання інших споживачів, або 10 днів, якщо підключення вимагає такого припинення, після введення в експлуатацію об'єкту замовника.

НКРЖ відмітила, що не володіє інформацією про суб'єктів господарювання, які мають право здійснювати встановлення генеруючого устаткування приватного домогосподарства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини