Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР затвердила принципи корпоративного управління

21 березня 2014, 15:27
173
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку підготувала і схвалила Принципи корпоративного управління на засіданні регулятора, яке відбулося 18 березня 2014 року.

"Як відомо, розвиток бізнесу безпосередньо залежить від доступу до інвестиційних ресурсів. Найбільші шанси отримати такий доступ є у компаній з розвиненою і прозорою системою корпоративного управління. І хоча у світі немає єдиної моделі корпоративного управління, існують загальноприйняті міжнародні стандарти, які з урахуванням наших національних особливостей і лягли в основу розробленого регулятором кодексу. Ми розраховуємо, що впровадження документу сприятиме вдосконаленню практики корпоративного управління в Україні і побудові вірних орієнтирів у взаєминах з інвесторами, менеджерами, працівниками і державою" - розповіла Алла Папаика, директор Департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦБФР.

Принципи носять рекомендаційний характер, і їх застосування абсолютно добровільно. Компанії самостійно можуть визначити, які норми доцільно використовувати на практиці, при необхідності відбити ці положення у своїх внутрішніх документах.

Відмітимо, документ був розроблений для поступового наближення українського законодавства до правил і рекомендацій ЄС і враховує Принципи корпоративного управління ОЭСР (Організації економічного співробітництва і розвитку).

Незабаром схвалений НКЦБФР проект рішення буде обнародуваний на офіційному веб-сайті регулятора і в друкарському виданні для отримання зауважень і пропозицій від учасників фондового ринку.

Нагадаємо, що базові принципи корпоративного управління були розроблені регулятором ще в 2003 році; нова редакція була актуалізована з урахуванням нинішніх реалій фондового ринку.

Джерело: НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини