Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Венеціанська комісія визнала кримський референдум нелегітимним

21 березня 2014, 14:42
205
11
Реклама

Венеціанська комісія одноголосно прийняла рішення про нелегітимності референдуму в Кримуповідомив Міністр юстиції України Павло Петренко. Референдум визнаний нелегітимним, оскільки він порушує КонституциюУкраины і базові міжнародні принципи територіальної цілісності і суверенітету суб'єктів міжнародного права.

Павло Петренко, представиляя сьогодні правову позицію України на сесії Венеціанської комісії відносно ініційованого в АРК референдуму про приєднання до РФ, підкреслив, що "партнери і друзі не приходять один до одного з автоматами".

Крім того, на сесії Венеціанської комісії заслуховувало укладення комісії про відповідність міжнародним стандартам РФ законопроекту про приєднання до федерації нових суб'єктів. У цьому висновку також відзначаєтьсящо РФ, приймаючи такі рішення, порушує базові міжнародні принципи територіальної цілісності країн. Приєднання тієї або іншої території є можливим лише по міжнародним договором між двома державами.

Міністр юстиції відмітив, що для України дуже важливим є той факт, що оцінка експертами Венеціанської Комісії рішення Верховної Ради АРК співзвучна з його оцінкою органами державної влади України. Підтримка Венеціанської Комісії сприятиме посиленню позиції України в питанні відстоювання її суверенітету і територіальної цілісності.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини