Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощена процедура перекладу студентів з Криму у внз України

21 березня 2014, 14:30
356
0
Реклама

До Міністерства освіти і науки поступають численні звернення студентів, які вчаться у вищих учбових закладах, розташованих на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, відносно перекладу їх на навчання в інші вищі учбові заклади.

У зв'язку з цим Міністерством спрощена процедура перекладу студентів внз АР Крим і Севастополя на навчання у внз, розташовані в інших регіонах України (листи від 20.03.2014 №№, 1/9-159, 1/9-160, 1/9-161, 1/9-162, 1/9-163).

Згідно з новими правилами, зокрема, дозволяється:

- здійснювати переклад студентів першого курсу без узгодження з Міністерством освіти і науки України і під час учбового семестру;

- у разі відсутності вільних місць, що фінансуються за рахунок засобів держбюджету, по напрямах (спеціальностям), на які здійснюється переклад студентів, використовувати вакантні бюджентые місця інших напрямів (спеціальностей) відповідних курсів навчання.

Переклад АРК, що навчаються у вищих учбових закладах, і Севастополя за рахунок засобів фізичних осіб, які виявили бажання вчитися в акредитованому недержавному вищому учбовому закладі або державному вищому учбовому закладі, який знаходиться на території іншого регіону України, рекомендується здійснювати на договірній основі зі збереженням умов оплатиякі були передбачені попередньою угодою особи з відповідним вищим учбовим закладом Автономної Республіки Крим або м. Севастополь.

Джерело: Міносвіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини