Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують відновити ядерний статус України

21 березня 2014, 12:31
382
11
Реклама

Група народних депутатів (А. Черноволенко, В. Королюк і С. Каплин) виступили з ініціативою про денонсацію Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968 р.

Відповідний законопроект № 0076 був зареєстрований ними учора.

У зв'язку з актом агресії з боку Російської Федерації відносно України депутати пропонують денонсацію Україною Договори про нерозповсюдження ядерної зброїякий був ратифікований Законом України від 16 листопада 1994 № 248/94.

Згідно з проектом МЗС доручається здійснити відповідні процедури відповідно до статті Х Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968 і розділу V Закону України "Про міжнародні договори України".

Кабмін у свою чергу повинен розробити Державну програму відновлення ядерного статусу України.

Відповідно до статті Х Договору кожен його учасник в порядку здійснення свого державного суверенітету має право вийти з Договору, якщо він вирішить, що пов'язані зі змістом Договори виняткові обставини поставили під загрозу вищі інтереси його країни. Очевидно, міркують депутати, що дії РФ з анексії частини території України, є такими винятковими обставинами, і отже - Україна має підстави для виходу з Договору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини