Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і ЄС підписали політичну частину угоди про асоціацію

21 березня 2014, 11:09
172
5
Реклама

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і глави держав і урядів 28 країн Європейського Союзу 21 березня підписали політичну частину угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом. Церемонія підписання відбулася у Брюсселі (Бельгія) 21 березня, повідомив у своєму Twitter в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещица.

Тепер угода буде спрямована на ратифікацію у Верховну Раду України.

За словами директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євгенія Перебийниса, в політичну частину угоди про асоціацію увійшли преамбула і перший розділ, загальні принципи, частині про політичний діалог і реформи, політичній асоціації, співпраці і конвергенції у сфері зовнішньої політики і безпеки, загальні і завершальні стани.

Він також додав, що буде створена нова структура двосторонніх органів, а саме Рада асоціації і Комітет асоціації.

Економічна частина угоди, по словах А. Яценюка, буде підписана після президентських виборів. "Ми будемо готові підписати економічну частину угоди ЄС після президентських виборів в Україні, але фактично ми вже зараз починаємо процес економічних зрушень"- заявив Яценюк.

Нагадаємо, Україна і ЄС планували підписати угоду про асоціацію у Вільнюсі 29 листопада 2013 р. Проте за тиждень до підписання Кабмін Миколи Азарова припинив процес євроінтеграціїщо викликало масові акції протестів.

Джерело: РБК-Україна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини