Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За мобілізованими збережуть місце роботи і зарплату?

21 березня 2014, 10:52
654
3
Реклама

Народний депутат Анжеліка Лабунская пропонує встановити ряд гарантій для працівників на час виконання обов'язків по мобілізації.

Законопроектом № 4500 запропонована інша редакція ч.2 ст. 119 КЗоТ, а саме - працівникам, що залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами України "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про альтернативну (невоєнною) службу", "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" надаються гарантії і пільги відповідно до цих законів.

Планується доповнити Закон "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" ст. 22-1, відповідно до якої на час виконання обов'язків по мобілізації, на час заклику і проходження працівниками військової служби по мобілізації, за працівниками зберігаються місце роботи, а також займана посада і середня зарплата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності.

Гарантії, передбачені Законом, поширюються на працівників, які на момент набуття чинності Закону залучені до виконання обов'язків по мобілізації, покликані і проходять військову службу по мобілізації.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада затвердила Указ Президента України від 17 березня 2014 № 303 "Про часткову мобілізацію".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини