Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 20 березня і анонси на сьогодні

21 березня 2014, 08:35
105
0
Реклама

Учора, 20 березнявідбулося засідання Верховної Радина якому були прийняті:

- Декларація про боротьбу за звільнення Україниу якій говориться, що Крим був, є і буде у складі України, і український народ ніколи і ні за яких умов не припинить боротьбу за звільнення Криму від окупантів;

- заява про гарантії прав кримськотатарського народу у складі Українизгідно з яким Україна гарантує самобутність кримськотатарського народу як корінного, заявляє про визнання Меджлісу і Курултаю;

- у першому читанні проект Закону про статус Криму як тимчасово окуповану територію.

Депутати запланували наступне засідання на 25 березня. До вівторка парламентарі працюватимуть в комітетах.

Держдума ратифікувала договір про прийняття Криму до складу Росії, а Володимир Путін підписав указ про визнання військових звань і утворення кримських військових.

Сергій Соболев повідомив, що Україна доки не буде вводити візовий режим з РФ, - зараз розглядається питання про спеціальний пропускний режим перетину кордону, але питання не йде про прямий візовий режим, це буде спеціальний режим реєстрації. Пізніше і МЗС заявив, що тільки опрацьовує різні можливі сценарії введення візового режиму з Росією.

Мінюст за дорученням СНБО готує законопроект про статус громадян України на окупованих територіяха Кабмін повинен оцінити вартість майна в Криму з метою подання звернень до судів про відшкодування. Також КМУ ініціював відміну держзабезпечення для колишніх чиновників.

А в МВС презентували нову кадрову комісію і розповіли, за якими критеріями відбиратимуть нове керівництво міліції: наявність вищої освіти за фахом (магістр або фахівець), стаж роботи на посадах керівного рівня не менше 4 років, наявність післядипломної освіти. Також кандидати на посаду проходитимуть відповідні тестові завдання.

Міністр освіти запропонував дозволити поступати на магістра на основі бакалавра з іншої галузі знань, за винятком юристів і медиків.

Стало відомощо тимчасова відміна митних зборів на експорт товарів з України в Європейський Союз діятиме з травня по листопад 2014 року.

ЦВК затвердила власний кошторис витрат на підготовку президентських виборів - 86,8 млн грн. Зокрема, ці засоби потрібні для виготовлення виборчої документації, фонду оплати праці, виготовлення інформаційних плакатів кандидатів, урн, захисних пакетів, поштово-телеграфні витрати та ін.

Комісія з моралі закликає інтернет-сайти відключити можливість коментування - з метою недопущення провокацій і розпалювання міжнаціонального і релігійного розбрату, пропаганди сепаратизму і ксенофобії.

20 березня набув чинності Техрегламент по технічному обслуговуванню і ремонту колісних транспортних засобів.

Анонси

Сьогодні 21 березняу 10:30 за київським часом заплановане посписание політичної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Документ повинні підписати усі 28 глав держав і урядів ЄС, а від України - Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

У 11:00 пройде зустріч керівників комітетів ВР з економічним блоком Кабінету міністрів - для підготовки пакету антикризових законопроектів, який хочуть прийняти у вівторок.

Вебинар "Транспортно-експедиторські послуги: юридична відповідальність автомобільного перевізника (експедитора) ", організований ЛИГА:ЗАКОН, пройде з 10-00 до 17-00.

Також в Києві відбудеться круглий стіл АЮУ і Укргосреестра по нерухомості і будівництву, а в Запоріжжі на круглому столі обговорять стан і перспективи розвитку екологічного оподаткування.

Крім того, 21 - 22 березня 2014 року в Італійській Республіці відбудеться чергове 98 пленарне засідання Венеціанської комісії. Зокрема, за участю Міністра юстиції Павла Петренко відбудеться обговорення, за результатами якого комісія прийме Укладення відносно відповідності конституційним принципам рішення ВР Криму про проведення референдуму. Також порядком денним передбачено обговорення питання конституційної реформи в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини