Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держдума ратифікувала договір про прийняття Криму до складу Росії

20 березня 2014, 15:43
207
0
Реклама

Держдума РФ на позачерговому засіданні ратифікувала договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття до складу РФ Республіки Крим і освіту нових суб'єктів.

Крим вважається прийнятим в РФ з дати підписання договору - тобто, з 18 березня 2014 року. Також з цього дня у складі РФ утворюються нові суб'єкти - Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь.

Державними мовами Криму являється російський, український і кримсько-татарський. Межа Республіки Крим на суші, зв'язана з територією України, є державним кордоном РФ. Розмежування морських просторів Чорного і Азовського морів здійснюється на основі міжнародних договорів РФ, норм і принципів міжнародного права.

З дня прийняття Криму в РФ громадяни України і особи без громадянства, що постійно проживають на цей день на території Криму або Севастополя, признаються громадянами РФза винятком осіб, які впродовж 1 місяця після цього дня заявлять про своє бажання зберегти наявне у них і (чи) їх неповнолітніх дітей інше громадянство або залишитися особами без громадянства.

До 1 січня 2015 року діє перехідний період, впродовж якого врегулюються питання інтеграції нових суб'єктів. Вибори у органи держвлади двох нових суб'єктів пройдуть в друге воскресіння вересня 2015 року.

Джерело: РБК-Україна.

А Верховна Рада сьогодні прийняла
Декларацію про боротьбу за звільнення України, в якій заявляє, що Крим був, є і буде у складі України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини