Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поступати на магістра дозволять на основі бакалавра з іншої галузі знань?

20 березня 2014, 13:58
188
2
Реклама

19 березня Міністр освіти і науки Сергій Квит звернувся з листом до керівників вищих учбових закладів в якому пропонується розширити можливості прийому на навчання по образовательно-квалификационному рівню магістра і здійснювати прийом тих, що поступають на основі бакалавра з іншої галузі знань (за винятком спеціальності "правознавство" і медичних спеціальностей).

Внз, які погодяться з вище вказаною пропозицією, повинні внести відповідні зміни в додаток № 4 правил прийому у внз в 2014 р. "Перелік напрямів для прийому на навчання осіб, які отримали освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, для отримання образовательно-квалификационного рівня фахівця (магістра) ".

Такі зміни сприятимуть приведенню у відповідність з європейською практикою в підходах до організації магістерської підготовки у вищих учбових закладах України.

Нагадаємо, що згідно п. 37 розділу 5 постанов Кабінету Міністрів України від 20.01.1998 № 65 освітньо-професійна програма підготовки магістра забезпечувала одночасне отримання повної вищої освіти за фахом і кваліфікації магістра лише на базі тієї, що відповідає освітньо -профессиональной програми підготовки бакалавра.

Джерело: Міносвіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини