Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларація про боротьбу за звільнення України прийнята ВР

20 березня 2014, 10:45
233
8
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла Декларацію про боротьбу за звільнення України (проект № 4498ініційований А. Турчиновим 19.03.2014).

У документі говориться про те, що 18 березня 2014 року Президент РФ поставив підпис під так званим "Договором про входження Республіки Крим і міста Севастополя в Російську Федерацію" - таким чином, "у помпезній обстановці Георгіївського залу Кремля з відвертим викликом всьому світу Росія нахабно порушила не лише чинне законодавство суверенної України, але і фундаментальні норми міжнародного права".

Український парламент в Декларації звертає увагу урядів і парламентів світу, міжнародних організацій і світової громадськості, що український народ ніколи не визнає анексію невід'ємній частині своєї території Автономної Республіки Крим, захопленою Росією з грубим порушенням фундаментальних норм міжнародного права і загальновизнаних принципів співіснування держав.

Верховна Рада України звертається до усіх членів міжнародного співтовариства з наполегливим проханням утриматися від міжнародного визнання так званої "Республіки Крим" і анексії Криму і міста Севастополь до складу Росії в якості нових суб'єктів Федерації.

Від імені народу України Верховна Рада України заявляє, що Крим був, є і буде у складі України.

"Український народ ніколи і ні за яких умов не припинить боротьбу за звільнення Криму від окупантівякою б важкою і тривалою вона не була. Україна переможе, бо з нами Бог і правда"- говориться в Декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини