Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 19 березня і анонси на сьогодні

20 березня 2014, 08:30
136
2
Реклама

Учора, 19 березнявідбулося планове засідання Кабінету міністрівна якому:

- Яценюк запропонував ввести податок на депозити, що перевищують 50 тис. грн.;

- доручено підготувати Кодекс економічного зростання і пакет по дерегуляции, залученню інвестицій і створенню робочих місць;

- прийнятий План заходів по евакуації українських громадян з Криму і їх розміщенню на території материкової України.


Кримські новини:

- кримські нотаріуси тимчасово припинили роботуїх і суддів хочуть приїхати навчати російські юристи;

- українські відомства вирішили як зареєструвати право на нерухомість у Криму; як громадянам, що переїхали з Криму отримати пенсії і соцвыплаты; а підприємці, зареєстровані в Кримуможуть звертатися до будь-якого держреєстратора України;

- у блозі Олександра Поливодского нова публікація - Бізнес з Кримом: ради юриста;

- МЗС України передало Росії ноту у зв'язку із загибеллю українського військового в Криму, в якій закликає припинити військову інтервенцію, вивести російські збройні сили за територію України і почати діалог;

- Україна прийняла рішення не продовжувати своє головування в СНД - із-за невиконання державами-членами угоди і підтримку анексії Криму Росією, а на засіданні СНБО увечері і зовсім було вирішено почати процес виходу з СНД.

Також СНБО прийняв рішення ввести візовий режим з Російською Федерацією.

Олександр Турчинов доручив вивчити рейдерські схеми і придумати способи захисту від них, підписав закони про службу у військовому резерві і виділенні засобів на оборону, а також про заборону фотографування бюлетенів і дозволі В. Кличку бути кандидатом. Між тим, ВАСУ закрив виробництво відносно президентських повноважень А. Турчинова.


Новини законотворчості :

- депутатам можуть заборонити прогулювати засідання Верховної Ради;

- зареєстрований проект закону про превентивному затриманні облич;

- нардепи запропонували подати заявку на вступ України в ЄС;

- поступила чергова пропозиція про заборону КПУ;

- поданий проект відносно прав громадян на окупованих териториях.

19 березня набув чинності Закон № 887 - VII "Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства відносно компетенції Верховного Суду України".


Анонси
на 20 березня

Сьогодні на 10:00 запланований початок пленарного засідання Верховної Ради.

11:30 - прес-конференція на тему "Кримінальні справи Слідчого Комітету Російської Федерації по відношенню до громадян України. Чи правомочно це"?. Учасники: адвокат Ігор Черезов; громадський діяч, журналіст, бізнесмен Геннадій Балашов (ул.Крещатик, 4).

13:00 - в прес-центрі ЛБИ відбудеться круглий стіл на тему "Навіщо потрібна Києву муніципальна міліція"? (ул.Шамрыло, 23).

14:00 - на порталі ЛІГА.net відбудеться інтернет-конференція нардепа Геннадія Москаля про реформу силових відомств, втечу Януковича і кризу в Криму.

У Києві пройде III щорічна конференція "МСФО в Україні: практичний досвід впровадження".

Держдума РФ на позачерговому засіданні розгляне два основні документи з питання приєднання Криму - міждержавний договір про входження Криму до складу РФ, а також проект федерального конституційного закону про освіту нових суб'єктів федерації, які учора вніс в Держдуму Президент РФ. Початок засідання запланований на 16:00 мск.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини