Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат придумав, як забезпечити права громадян на окупованих територіях

19 березня 2014, 16:38
217
3
Реклама

Депутат Юрій Деревянко надав на розгляд парламенту законопроект № 4473 про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях України.

Згідно з проектом органи влади, утворені відповідно до Конституції України їх посадові і службові особі, військовослужбовці на тимчасово окупованих територіях України продовжують здійснювати свою діяльність відповідно до Конституції і законів України.

У разі неможливості під загрозою життя і здоров'я, знищення їх майна посадовим і службовим особам, військовослужбовцям, органам влади, утвореним відповідно до Конституції України, членам їх сім'ї здійснювати повноваження, передбачені Конституцією і законами України, держава гарантує забезпечення соціальних і трудових прав, передбачених законами України.

Факт неможливості виконання повноважень органами влади або їх окремими посадовими або службовими особами, військовослужбовцями упевняється відповідними органами влади України і може бути оскаржений до суду.

Встановлюється, що угоди, ув'язнені або зареєстровані на тимчасово окупованих територіях України, досконалі з порушенням законів України, є нікчемними.

Коллаборационная діяльність, тобто діяльність, яка прямо або побічно спрямована на підтримку зміни конституційного ладу України на окупованій території України, співпраця громадян України з окупантами на шкоду Україні, в т.ч., з органами влади, створеними неконституційним способом, є основою для припинення нарахувань і виплати усіх видів виплат (в т.ч., зарплати і соцдопомоги) особам, які її здійснюють. Рішення про припинення виплат може бути оскаржене до суду по місцезнаходженню центрального апарату органу, керівник якого направив уявлення про припинення виплат.

Припинення виплати зарплати і виплат соціальної допомоги не звільняє осіб, винних в порушенні Конституції і законів України, від юридичної відповідальності.

Нагадаємо, депутати пропонують затримувати на строк до 30 діб підозрюваних в сепаратизмі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини