Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесені зміни в Регламент Кабміну відносно урядових комітетів

Реклама

Кабмін постановою від 12 березня 2014 року № 68 доповнив Регламент новим розділом, регулюючим питання діяльності урядових комітетів.

Встановлено, що Кабмін для забезпечення здійснення своїх повноважень утворює робочі колегіальні органи - урядові комітети, які очолюють Прем'єр-міністр, Перший віце-прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри. Урядовий комітет:

1) заздалегідь розглядає:

- проекти законів, актів Президента і Кабміну (окрім проектів розпоряджень з кадрових питань);

- проекти актів законодавства, що містять державну таємницю, або конфіденційну інформацію, яка є власністю держави, - у разі виникнення потреби у врегулюванні розбіжностей в позиціях органів виконавчої влади, установ і організацій, що брали участь в їх розробці;

2) регулює відмінності в позиціях органів виконавчої влади, координує їх дії з метою пошуку взаємоузгоджених рішень, забезпечує узгодження з усіма зацікавленими органами і доопрацювання проектів актів;

3) готує виводи і пропозиції Кабміну, які оформляються у вигляді протоколу засідання, по ухваленню рішень відносно розглянутих проектів актів;

4) розглядає проекти експертних укладень Кабміну до законопроектів, ініційованих народними депутатами, у разі наявності розбіжностей в позиціях зацікавлених органів.

Також встановлено, що до порядку денного засідання відповідного урядового комітету включається розроблений проект акту Кабміну разом з матеріалами, представленими головним розробником, і експертним укладенням Секретаріату Кабміну.

Урядовий комітет може визнати недоцільним прийняття акту Кабміну. Остаточне рішення за проектом такого акту приймає Кабмін, крім випадків, коли проти рішення урядового комітету про недоцільність прийняття акту Кабміну не заперечує головний розробник, що вніс проект за власною ініціативою.

Розглянутий на засіданні урядового комітету і завізований першим віце-прем'єр-міністром, віце-прем'єр-міністром проект включається до порядку денного чергового засідання Кабміна. До проекту акту окрім матеріалів, представлених головним розробником, і експертного укладення Секретаріату Кабміну, додаються виписка з протоколу засідання урядового комітету і довідка про розбіжності за проектом акту, якщо вони не врегульовані після розгляду урядовим комітетом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини