Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення ВАСУ відносно ВР, Президента, УСЮ може переглядати Верховний Суд

Реклама

Сьогодні, 19 березня, набув чинності Закон № 887 - VII "Про внесення змін до Кодекс адміністративного судочинства відносно компетенції Верховного Суду України", прийнятий Верховною Радою 14 березня 2014 року.

Встановлено, що рішення ВАСУ відносно оскарження актів, дій або бездіяльності Верховної Ради, Президента, Вищої ради юстиції підлягає перегляду Верховним Судом. Нагадаємо, раніше ці рішення були остаточними і не підлягали перегляду в апеляційному або касаційному порядку.

Рішення ВАСУ відносно оскарження актів, дій або бездіяльності цих органів набирає законної сили після закінчення терміну подачі заяви про його перегляд ВСУ, якщо така скарга не була подана. Заява про перегляд може бути подана не пізніше за десять днів з дня ухвалення судового рішення, по якому заявлено клопотання про перегляд (в першій редакції законопроекту № 4440 - не пізніше за один місяць). Цей термін може бути відновлений судом по клопотанню скаржника з поважних причин. Заява подається безпосередньо у ВСУ, судовий збір не оплачується.

У разі подачі заяви про перегляд ВСУ рішення ВАСУ, якщо воно не скасоване, набирає законної сили після набирання законної сили рішення ВСУ за результатами такого перегляду. Якщо ВСУ встановить, що судове рішення у справі, що переглядається, є незаконним, він відміняє його повністю або частково і приймає нове судове рішення по суті позову.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини