Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Російські юристи приїдуть в Крим "перенавчати" суддів і нотаріусів

19 березня 2014, 12:06
279
7
Реклама

18 березня 2014 р. на засіданні Президії Асоціації юристів Росії було прийнято Заяву по ситуації в Україні і законності референдуму по статусу Республіки Крим і міста Севастополь.

На думку юристів Асоціації, причиною трагічних подій в Україні стала силова зміна влади в Києві, яка сталася поза конституційним полемвнаслідок неправових дій радикальних елементів "майдановского" руху, з числа учасників якого, в основному, і сформований нинішній уряд в Києві. Був здійснений антиконституційний переворот, що супроводжується силовим захопленням владних установ, неправових дій відносно Конституційного Суду України; незаконної протидії законним вимогам співробітників правоохоронних органів з боку озброєних "майдановцев".

Пан Турчинов не був обраний в передбаченому Конституцією України порядку і нині не має права підписувати законодавчі акти і не є Верховним головнокомандувачем Збройними силами України. Питання про Главу держави України вирішить український народ, за допомогою конституційних процедур, сказано в заяві.

Заява представника України в ООН на підтримку Бандери - одно з підтверджень того, що новий уряд країни не вільний від сильного впливу націоналістичних, навіть пронацистських організацій, послідовників посібників фашистської Німеччини.

Асоціація юристів Росії вважає, що народ Криму має право на самовизначенняі ця позиція коректна з точки зору міжнародного права:

- таке право в найбільш загальному плані зафіксоване в п.2 ст.1 Статуту ООН;

- в конкретніших формулюваннях право на самовизначення передбачено в таких міжнародних договорах, як Пакти про права людини 1966 року :

1) про громадянські і політичні права;

2) про економічні, соціальні і культурні права.

- і в інших міжнародних правових пактах.

На засіданні Президії також відмічено, що у зв'язку з входженням Республіки Крим до складу Російської Федерації виникає необхідність перепідготовки співробітників усіх правових систем Кримувключаючи правоприменителей, суддівський корпус, адвокатуру і нотаріат. Вирішено, що Асоціація юристів Росії прикмет участь в організації цієї роботи. Найближчим часом з цією метою в Крим прибудуть члени АЮР.

Джерело: АЮР.

Нагадаємо, згідно з постановою ВР АР Крим про правосуддя суди, діючі на території АРК, є самостійними і утворюють систему органів судової влади Автономної Республіки Крим, незалежну від системи органів судової влади України.

Також в Криму припинили роботу нотаріуси.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини