Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд відмінив ряд пунктів Положення про перенесення телефонних номерів

19 березня 2014, 09:38
126
1
Реклама

Адміністративний суд Києва 17 березня 2014 р. визнав по позову "Київстар" до Нацкомиссии регулювання зв'язку і інформатизації недійсними деякі пункти Положення про надання послуг з перенесення абонентських номерів і використання персональних номерів (MNP). Цей позов був поданий 15 січня 2014 р. В якості третьої сторони до розгляду був залучений Український центр підтримки імен і адрес (УЦПИА), призначений Комісією на роль Адміністратора цієї послуги.

За словами Андрія Осадчука, директора по регуляторно-правовому забезпеченню бізнесу "Київстар", до подачі позову компанія використовувала усі можливості для врегулювання розбіжностей по ряду пунктів Положення. "Адміністратор, на жаль, взагалі відмовився вступати з нами в який-небудь діалог. І нам нічого не залишалося, як довести свою правоту через суд. Ми раді, що суд задовольнив наші вимоги"відмічає Андрій Осадчук.

При цьому він підкреслює, що оператор ставить перед собою завдання в судовому порядку не відмінити ряд пунктів, а привести їх у відповідність із законодавством. "Таких пунктів досить багато, наприклад, ініціація перенесення номера шляхом анонімного SMS. Ми вважаємо, що це суперечить Цивільному кодексу. Є і інші пункти, вони складають досить великий перелік"говорить представник оператора.

Крім того, на питання, чи встигне Адміністратор MNP до 1 липня 2014 р. запустити послугу перенесення номерів, Андрій Осадчук відповів, що не знає, як Адміністратор збирається впроваджувати MNP. "Ми їх не менше 10 разів запрошували на зустріч, але не отримали жодної відповіді. На якому етапі зараз знаходиться технічне забезпечення питання, ми не знаємо"підкреслив представник "Київстар".

Між тим, Петро Яцук, голова НКРСИ, заявив, що держорган має намір оскаржити рішення Адміністративного суду Києва. При цьому він виразив упевненість, що послуга MNP буде впроваджена до 1 липня 2014 р.

Джерело: proIT.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини