Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 18 березня і анонси на сьогодні

19 березня 2014, 08:30
144
0
Реклама

У рейтингу правових подій вчорашнього дня, 18 березняперше місце зайняли кримські новини. Підписаний Договір о прийнятті Криму в Російську Федерацію. Республіка Крим вважається прийнятою в Російську Федерацію з дати підписання договору. Документ скріплений підписами Володимира Путіна, Володимира Константинова, Сергія Аксенова і Олексія Чалого.

МЗС України активно реагувало на усі події словесним вираженням протесту :

- призвало міжнародне співтовариство не визнавати "Республіку Крим";
- звинуватило Росію в анексії;
- заявило, що Україна зробить усі необхідні заходи для повернення статус-кво відносно Криму.

У свою чергу, Мінюст вирішив відправити докази про незаконність кримського референдуму у ЕСПЧ.

Між тим, Прем'єр Криму підписав наказ про Збройні сили - військовослужбовцям, не бажаючим проходити військову службу у ВС Кримунеобхідно подати в установленому порядку рапорт про розірвання контракту.

Говорили учора і про євроінтеграції України. 21 березня у Брюсселі планується підписання політичний частині Угоди про асоціацію з Європейським Союзом (підписання другої частини угоди - секторального співпраці і створення зони вільної торгівлі - відкладено на пізніший термін). А єврокомісар Штефан Фюле запропонував прийняти Україну в Євросоюз.

Тривають нові призначення на посади: департамент нотаріату Мінюсту очолила Тетяна Барановаа головою КСУ став Юрій Баулин.

Які прибутки слід задекларувати в 2014 році? Миндоходов надало роз'яснення відносно декларування прибутків громадян, які повинні подати до 1 травня 2014 року податкову декларацію.

Миндоходов розповіло о судовій практиці з питань визначення митної вартості товарів. У своїх рішеннях ВСУ, підтверджуючи виняткову компетенцію митних органів в питаннях перевірки і контролю правильності числення декларантом митної вартості товарів, констатує, що їх повноваження повинні здійснюватися відповідно до закону.

Як проводиться оцінка для цілей оподаткування при спадкоємстві і даруванні? Фонд держмайна розповів про оцінку об'єктів спадщини, дарування в цілях оподаткування доходу, отриманого платником податків в результаті прийняття ним в спадок або в дар засобів, майна, майнових або немайнових прав.

Новини нормотворчою роботи:

- депутат пропонує відродити спортивну інфраструктуру;
- плануються зміни відносно слідчихщо здійснюють досудове розслідування;
- запропоновано змінити число голосів для прийняття рішень УСЮ;
- нардепи рекомендують видати міліціонерам іменні жетони.


Оцінювачі просять відмінити новий порядок оцінки майнаунаслідок того, що ці зміни привели до монополізації ринку оцінки і істотного подорожчання оцінних послуг.


18 березня набули чинності:

- Закон № 1126 - VII про затвердження Указу Президента про часткову мобілізаціюі відповідно, сам Указ № 303/2014;

- наказ Миндоходов № 121 про затвердження форми Податкової декларації по податку на прибуток банку;
- постанова НКРЕ № 87 про затвердження змін до Типового договору на купівлю-продаж природного газу між власниками і постачальниками;
- наказ Миндоходов № 85 про затвердження форми і Порядку складання податкового звіту про використання засобів неприбуткових установ і організацій;
і багато інших документи.

Відбувся спільний круглий стіл "ЛІГА : ЗАКОН" і АЮУ "Реформа судової системи : вектори змін і шляху розвитку", читайте репортаж: Яку судову реформу чекають юристи?

Анонси

Сьогодні, 19 березняз 10:00 КСУ у формі письмового слухання почне розгляд поділа відносно конституційності постанови парламенту Криму "Про Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим і міста Севастополя".

А в 11:00 в приміщенні Вищого господарського суду України почнеться V Конференція суддів господарських судів України.

На цей же час в приміщенні Вищого адміністративного суду України запланований початок Конференції суддів адміністративних судів України.

Відбудеться практикум ЛИГА:ЗАКОН "Фінансування будівництва : інститути спільного інвестування, форвардні контракти і інші механізми", доповідач - Наталія Доценко-белоус.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини