Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нараховувати провізні платежі за повернення порожніх вагонів з-під вивантаження вантажів?

Реклама

У листі від 27 лютого 2014 р. № ЦЗМ-12/405 Державна адміністрація залізничного транспорту розповіла про нарахування провізних платежів за повернення порожніх вагонів з-під вивантаження вантажів, на перевезення яких встановлені ставки в доларах США з урахуванням повернення порожніх вагонів.

Роз'яснено, що згідно з рішеннями Тарифної комісії Державної адміністрації ж/д транспорту з 1 березня 2014 року правом застосування тарифних ставок в доларах США, які враховують плату за повернення порожніх приватних (власних) або орендованих вагонів після вивантаження, являється здійснення:

- навантаженого і порожнього рейсів по одному і тому ж маршруту (маршрутам), який вказаний в умовах застосування ставки. При цьому плата за повернення порожніх вагонів не нараховується, оскільки врахована в тарифній ставці;

- навантаженого і порожнього рейсів по різних маршрутах, які вказані в умовах застосування ставки.

Крім того, з 1 березня 2014 року встановлений порядок розрахунку провізної плати і резервування засобів, якщо тарифна ставка в доларах США, що враховує плату за повернення порожніх приватних (власних) або орендованих вагонів після вивантаження, встановлена для навантаженого рейсу за одним маршрутом, а для порожнього за іншим. Попереднє резервування засобів здійснюється по тарифній ставці для маршруту навантаженого рейсу. При поверненні порожнього вагону по маршруту, який не відповідає навантаженому рейсу, здійснюється перерахунок навантаженого рейсу, по тарифній ставці, яка встановлена для таких перевезень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини