Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет рекомендує видати міліціонерам іменні жетони

18 березня 2014, 14:43
118
4
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект № 3048 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно ідентифікації співробітників органів внутрішніх справ і присутності спеціальних підрозділів міліції, внутрішніх військ на мирних зборах.

Проектом пропонується ввести персональні нагрудні знакиякі повинні розміщуватися на форменому одязі кожного працівника ОВД, що дозволяє у разі потреби їх ідентифікувати. За відсутність такого нагрудного знаку, його ушкодження або приховання, і інший спосіб перешкоди ідентифікації пропонується встановити адмінвідповідальність.

Згідно із законопроектом, спецпідрозділи міліції не можуть брати участь у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки під час проведення зборів, мітингів, вуличних ходів, демонстрацій і інших мирних зборів. Також передбачається законодавчо позбавити внутрішні війська МВС України можливості для обмеження або припинення мирних зборів.

Якщо такий закон ухвалять, то Кабмін в місячний термін з дня набуття чинності його повинен буде затвердити зразок нагрудного знаку (жетона) працівника органу внутрішніх справ рядового і начальницького складу з вказівкою прізвища, імені, по батькові, спеціального звання і органу, в якому він працює.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини