Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний договір про прийняття Криму в Російську Федерацію

18 березня 2014, 14:15
499
71
Реклама

Договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим і освіту у складі Російської Федерації нових суб'єктів підписаний 18 березня 2014 року в Кремлі.

Документ скріплений підписами Президента Російської Федерації Володимира Путіна, Голови Державної Ради Республіки Крим Володимира Константинова, Голови Ради міністрів Республіки Крим Сергія Аксенова і голови координаційного радого з організації Севастопольського міського управління по забезпеченню життєдіяльності Севастополя Олексія Чалого.

Як мовиться в повідомленні прес-служби Президента РФ, Договір грунтується на вільному і добровільному волевиявленні народів Криму на загальнокримському референдумі, проведеному в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі 16 березня 2014 року, в ході якого народи Криму прийняли рішення про возз'єднання з Росією.

Республіка Крим вважається прийнятою в Російську Федерацію з дати підписання Договору. З дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим у складі Російської Федерації утворюються нові суб'єкти - Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь.

Текст Договору включає преамбулу і десять статей, в яких викладені положення, що стосуються прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим і освіти у складі Російської Федерації нових суб'єктів, включаючи положення про території нових суб'єктів Російської Федерації, громадянство населення, органи державної влади цих суб'єктів Російської Федерації.

Згідно з Угодою, з дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим і освіти у складі Російської Федерації нових суб'єктів і до 1 січня 2015 року діє перехідний періодвпродовж якого врегулюються питання інтеграції нових суб'єктів Російської Федерації в економічну, фінансову, кредитну і правову системи Російської Федерації, в систему органів державної влади Російської Федерації, а також питання виконання військового обов'язку і несення військової служби на територіях Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя.

Законодавчі і інші нормативні правові акти Російської Федерації діють на територіях Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя з дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим і освіти у складі Російської Федерації нових суб'єктів, якщо інше не передбачене законодавством Російської Федерації.

Нормативні правові акти Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, Республіки Крим і міста з особливим статусом Севастополя діють на територіях відповідно Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя до закінчення перехідного періоду або до прийняття відповідного нормативного правового акту Російської Федерації і (чи) нормативного правового акту Республіки Крим, нормативного правового акту Російської Федерації і (чи) нормативного правового акту міста федерального значення Севастополя.

Нормативні правові акти Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, Республіки Крим і міста з особливим статусом Севастополя, Конституції Російської Федерації, що суперечать, не застосовуються.

Договір підлягає ратифікації на підставі статті 15 Федерального закону "Про міжнародні договори Російської Федерації" і відповідно до статті 10 Договорів.

Джерело: прес-служба Президента РФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини