Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано змінити число голосів для ухвалення рішень УСЮ

18 березня 2014, 13:26
108
0
Реклама

Нардеп Руслан Сольвар (Удар) подав в Раду законопроект № 4429 про внесення змін до Закон "Про Вищу раду юстиції" у зв'язку з необхідністю вдосконалення порядку ухвалення рішень на засіданні УСЮ.

Пропонується внести в статтю 24 Закони наступні зміни:

- рішення УСЮ приймаються більшістю членів, які взяли участь в засіданніякщо інше не передбачено цим Законом;

- закрите засідання проводиться за рішенням більшості членів Вищої ради юстиції, які взяли участь в засіданні (зараз - більшістю від конституційного складу, який встановлений в числі 20 членів).

У пояснювальній записці депутат відмічає, що більшість засідань УСЮ проводяться при мінімальній кількості членів, що іноді призводить до блокування ухвалення рішень (часто досить утриматися усього лише одному членові). Це складає гостру проблему для ухвалення рішення про внесення подання Президентові України про призначення судді на посаду уперше, внесенні подання про звільнення судді з посади за порушення присяги і тому подібне. Також на засіданнях УСЮ відхиляються більшість пропозицій членів про звільнення суддів з посади за умисне порушення присяги, оскільки відсутня необхідна кількість голосів, що дає можливість суддям уникнути відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини