Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст відправить докази про незаконність референдуму в Криму в ЕСПЧ

18 березня 2014, 10:47
330
7
Реклама

Міністерство юстиції надасть усі факти порушень допущені під час проведення так званого "референдуму" в АР Крим, до Європейського суду з прав людини і Організації по безпеці і співпраці в Європі, повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко.

"Про масові порушення, які готувалися Росією на так званий "референдум" про приєднання Криму до Російської Федерації, було відомо заздалегідь. Проте навіть за цих обставин, і кількість виборців, які нібито брали участь в референдумі і проголосували "за", щонайменше в 10 разів більше за реальну. Беззаконня і фальсифікація - це не волевиявлення народу, цей злочин"- відмітив Павло Петренко.

Враховуючи це, Міністерство юстиції систематизує численні факти порушень, допущених під час "референдуму" в АР Крим і направить їх в ЕСПЧ і ОБСЄ.

Зокрема, під час проведення референдуму мали місце такі порушенняяк: в додаткові списки виборців прямо в день голосування вносилася "аномальна" кількість громадян, безліч випадків голосування громадян Росії; випадки "вуличного" голосування, коли представники організаторів референдуму ходили по будинках до людя, які не йшли голосувати на референдум; нападали на журналістів, яких усіма можливими способами не допускали на виборчі дільниці.

Крім того, в документі відзначається, що кримські татари не визнали цей так званий "референдум" і не брали участь в нім. Багато жителів Криму, які виступають за збереження Криму у складі України, також не пішли голосувати і весь день боялися вийти на вулицю, щоб не піддатися нападам.

Нагадаємо, на сьогодні, жодна держава, окрім Російської Федерації, не визнала незалежність Криму. США, Канада, Японія, Великобританія, Франція, Італія, Австрія, Румунія, Албанія, Литва і Німеччина заявили про невизнання так званого "референдуму" про входження Криму до складу Російської Федерації.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини