Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 17 березня і анонси на сьогодні

18 березня 2014, 08:40
143
0
Реклама

Учора, 17 березнявідбулося засідання Верховної Ради Українияка прийняла наступні важливі рішення:

- затвердила Указ Президента України від 17 березня 2014 № 303 "Про часткову мобілізацію" (з метою доукомплектации військових частин), читайте також: Що треба знати про часткову мобілізацію;

- Закон про службу у військовому резерві;

- Закон про внесення змін до Держбюджету-2014, яким виділені гроші на озброєння і ремонт техніки.

Крім того, нардепи ствердили головою Держкомтелерадіо Олега Наливайко, призначили на 25 травня позачергові вибори Черкаської міськради. Також спікером було дано доручення СБУ і ГПУ провести перевірки сепаратистських заяв українських політиків.

Біля полудня спікер А. Турчинов закрив засідання Ради. Цього тижня депутати працюватимуть в комітетах, але у будь-який час можуть зібратися на екстрене засідання парламенту.

Засідав 17 березня і парламент Криму (рішення про розпуск якого ВР України прийняла на вихідних), були оголошені результати так званого референдуму і, зокрема, прийнято:

- перейменування Верховної Ради АРК в Державна Рада Республіки Крим;

- постанова "Про незалежність Криму"включаючи звернення до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ в якості нового суб'єкта із статусом республіки (аналогічно вирішив і міськрада Севастополя);

- постанова про правонаступництво Республіки Крим - ВР Криму призначила себе з 17 березня 2014 року найвищим органом влади Республіки в діючому депутатському складі на термін повноважень до вересня 2015 року; до прийняття нової редакції Конституції РК діятиме Конституція АРК 1998 року;

- постанова "Про функціонування бюджетної системи на території Автономної Республіки Крим", Тимчасове положення про Банку Криму (встановлено, що офіційною валютою Республіки Крим є російський рубель, а також гривна - до 1 січня 2016 року);

- рішення про перехід 30 березня Автономної Республіки Крим на московський час;

- рішення про націоналізацію морських портів і нафтогазових підприємств (Міністр юстиції України відмітивщо це рішення кримського парламенту не має ніякої юридичної сили). .

17 березня зареєстрований перший кандидат в Президенти України - ним став Ренат Кузьмин.

Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу підтримала лібералізацію візового режиму з Україною. Про це йде мова у вчорашніх виводах за підсумками сьогоднішнього засідання Ради глав МЗС ЄС.

Новини проектно-нормотворческой роботи відомств і депутатів :

- депутат пропонує денонсувати угоду про створення СНД;
- Ляшко хоче встановити візовий режим з Росією і денонсувати угоди про ЧФ;
- Минрегион запланував реформу місцевого самоврядування і підготував законопроект про реформу системи госархстройконтроля;
- роботу над легалізацією ринку перевезень на таксі почнуть спочатку.


Анонси

Сьогодні, 18 березняу 11:00 відбудеться спільний круглий стіл "ЛІГА: ЗАКОН" і АЮУ на тему "Реформа судової системи: вектори змін і шляху розвитку" (ул.Шамрыло, 23).

У 14:30 відбудеться прес-конференція на тему "Оцінка європейськими експертами шляхів відновлення довіри до судової системи України". Учасники: Георг Става, Ігор Самсин, Данило Курдельчук (ул.Крещатик, 4).

У 15:00 відбудеться прес-конференція голови робочої групи з питань реформування адвокатурик.ю.н. Миколи Сірого. Обговорюватимуться питання внесення змін до Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" (ул.Герцена, 17/25, оф.91).

Президент РФ Володимир Путін збирається виступити з позачерговим посланням до Федеральних зборів у зв'язку з можливим вступом Криму до складу Росії. А Державна Дума планує підтримати підсумки референдуму за приєднання Криму до РФ - прийняття цієї заяви визначить позицію Держдуми до розгляду питання про законодавче оформлення возз'єднання Криму з Росією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини