Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою

17 березня 2014, 20:37
129
9
Реклама

"Враховуючи волевиявлення народів Криму на загальнокримському референдумі, що відбувся 16 березня 2014 року, визнати Республіку Криму якій місто Севастополь має особливий статус, в якості суверенної і незалежної держави … Справжній Указ набуває чинності з дня його підписання", - говориться в тексті документу.

Нагадаємо, що завтра Путін виступить в Кремлі перед депутатами Держдуми, членами Ради Федерації, керівниками регіонів РФ і представниками громадянського суспільства у зв'язку із зверненням республіки Крим і міста Севастополь про прийом до складу Російської Федерації.

Раніше спікер Держдуми Сергій Нарышкин розповів про те, як діятиме Російська Федерація у разі позитивного рішення про приєднання до неї Криму за результатами референдуму. За його словами, згідно із законом про порядок прийняття і освіти нових суб'єктів РФ, іноземна держава звертається до РФ з проханням про входження до складу РФ і про укладення відповідного міжнародного договору. Президент РФ інформує про це обидві палати російського парламенту і уряд РФ, і при необхідності проводить консультації. Потім глава держави звертається до Конституційного суду з проханням дати оцінку відповідності договору конституції країни і у разі, якщо суд дасть позитивну оцінку, то міжнародний договір вноситься на ратифікацію в Держдуму разом з проектом федерального конституційного закону, в якому визначається назва, статус і межі суб'єкта. Якщо два ці документи підтримуються палатами, то вносяться зміни в Конституцію РФ, куди доповнюється назва одного або декількох суб'єктів.

Джерело: РИАНОВОСТИ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини