Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди в Криму незалежні від системи органів судової влади України?

17 березня 2014, 16:37
398
2
Реклама

На сайті ВР АРК опублікована Постанова "Про правосуддя в Автономній Республіці Крим" від 6 березня 2014 р. № 1720-6/14. Постанова набуває чинності з дня прийняття.

Згідно з Постановою правосуддя в Автономній Республіці Крим здійснюється на основі і згідно Конституції Автономної Республіки Крим, законів України в частині, що не суперечить Конституції Автономної Республіки Кримнормативно-правовим актам Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Суди, діючі на території Автономної Республіки Крим, є самостійними і утворюють систему органів судової влади Автономної Республіки Крим, незалежну від системи органів судової влади України.

Судами Автономної Республіки Крим застосовуються Конституція АРК, нормативно-правові акти Верховної Ради АРК, акти Ради міністрів АРК.

Нагадаємо, згідно Постанові про незалежність Кримуприйнятому сьогодні, суди України на території Республіки Крим продовжують функціонувати, при цьому їх рішення, що стосуються застосування законодавства України на території Криму, не повинні суперечити цій Постанові. Найвищими судовими органами на території Криму являються відповідні апеляційні суди, що знаходяться на територіях Республіки Крим і міста з особливим статусом Севастополя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини